Byznys Gurman

Když se řekne Paloma…

Milovníkům Francie se při slovíčku Paloma jistě
vybaví slavná francouzská designérka Paloma
Picasso, která svůj život zasvětila tvorbě šperků
a signature parfémů. Říká se o ní, že je velká
perfekcionistka, což bezesporu platí i o „průhonické
Palomě“.

Důraz na detail s profesionálním klientským servisem dýchne na každého hosta již při prvním vstupu. S hrdostí se dá říct, že pražská Paloma pomalu, ale jistě šlape na paty své francouzské michelinské sestře v Mougins. Kdo hledá dokonalost všemi smysly, bezesporu ji najde nejen v jednom z prostorných pokojů nebo signature apartmá, ale i v rámci unikátního snoubení pokrmů s víny v restauraci Paloma. Kuchyni velí Alexandre Martin, pravá ruka michelinského šéfkuchaře Palomy v Mougins i v Průhonicích Nicolase Decherchiho, který má michelinské ambice i v Česku. Matrace Hästens, kosmetika Hermés, wifi a k tomu iPad k zapůjčení zdarma, vlastní terasa, pokojový servis a prvotřídní klientský přístup zaručují každému z hostů komfort bez kompromisů. Nás dostal Signature Suite 204 s výhledem na Průhonický park.

Šéfkuchař Nicolas Decherchi obměňuje menu podle sezony a pokaždé jej posune ještě o kousek výš. Doporučujeme vyzkoušet kuře z Bresse à la Rossini, tzv. kuřecí suprême plněný kachními foie gras, lanýži a dušenou růžičkovou kapustou s uzenou slaninou, doprovázený cromesqui z kuřecích stehen a omáčkou Rossini s redukcí z portského vína provoněnou lanýži, nebo hřib zapečený v briošce, podávaný s hříbkovým velouté s olejem z vlašských ořechů, s restovanými hříbky a sušenou šunkou Pata Negra. Neodolatelná je i prezentace kaviárů Petrossian či dezert v podobě hruškového soufflé s čokoládou Gianduja. Návštěva Palomy nás jednoduše dostala! Palomu je potřeba zažít… Bon appétit!